Gotowanie bez wagi i miarek

:)

Content

wtorek, 16 grudnia 2014

Bananowe jaglane pancakes

Pachną masłem i słodyczą. Całkiem bezglutenowe, lekkie i zdrowe. Iście mistrzowskie śniadanie :)




Składniki:

1 jajko
1 banan
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
około 1 szklanki mąki jaglanej 
olej roślinny do wysmażenia (polecam kokosowy)
Opcjonalnie: nasiona Chia, jagody Goji, żurawina, ziarna słonecznika, dyni, migdały lub płatki kokosowe.

Przygotowanie:
  • Rozbijamy jajko i roztrzepujemy jak do jajecznicy.
  • Dodajemy jogurt naturalny. 
  • Miażdżymy banana i dodajemy do mieszanki. Mieszamy rózgą. 
  • Dodajemy sól i syrop klonowy. Mieszamy. 
  • Dosypujemy mąkę powoli mieszając. Masa musi być dosyć gęsta (bardziej niż do naleśników).
  • Dodajemy ulubione dodatki i ponownie mieszamy.
  • Smażymy na oleju roślinnym. 
  • Podajemy z syropem klonowym lub jogurtem naturalnym. 



2 komentarze:

Popular Posts

Category

Blogroll

About

Blogger templates

Blogger news