Składniki:
1 jajko
1 banan
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
około 1 szklanki mąki jaglanej
olej roślinny do wysmażenia (polecam kokosowy)
Opcjonalnie: nasiona Chia, jagody Goji, żurawina, ziarna słonecznika, dyni, migdały lub płatki kokosowe.
Przygotowanie:
- Rozbijamy jajko i roztrzepujemy jak do jajecznicy.
- Dodajemy jogurt naturalny.
- Miażdżymy banana i dodajemy do mieszanki. Mieszamy rózgą.
- Dodajemy sól i syrop klonowy. Mieszamy.
- Dosypujemy mąkę powoli mieszając. Masa musi być dosyć gęsta (bardziej niż do naleśników).
- Dodajemy ulubione dodatki i ponownie mieszamy.
- Smażymy na oleju roślinnym.
- Podajemy z syropem klonowym lub jogurtem naturalnym.
Muszę wypróbować te mistrzowskie śniadanie :))))
OdpowiedzUsuń:)))
Usuń